Geschiedenis

Opgericht in 1937 als schildersbedrijf in Amsterdam door dhr. H Dirkzwager. Dirkzwager Groep groeide gestaag uit naar een gerenommeerd schilders bedrijf met verschillende projecten rondom en in Amsterdam.

Door de negatieve invloeden van de 2de wereldoorlog stagneerde de groei van het bedrijf enigszins. Na de oorloog werd door goed beleid en het inspelen op de vraag naar arbeid werd een doorstart gemaakt.

In 1964 werden onder leiding van R. Dirkzwager, die het stokje overnam van zijn vader, nieuwe markten ontdekt en werden er nieuwe disciplines gecreëerd zoals projectinrichting, betonrenovatie en injecteren.

Oprichting Dirkzwager Schilders in Amsterdam

In 1937 opgericht door voormalig eigenaar H.F. Dirkzwager als schildersbedrijf in Amsterdam. De groei van het bedrijf stagneerde door de 2e wereldoorlog die Nederland vijf jaar in haar greep hield. Na deze periode werd een doorstart gemaakt en groeide Dirkzwager Schilders uit tot een gerenommeerd schildersbedrijf dat zich voornamelijk bezighield met onderhoudsschilderwerk.

Doorstart Dirkzwager Groep in Amsterdam.

In 1957 groeide het bedrijf verder uit en kreeg het een vast onderkomen in Amsterdam

Overname Dirkzwager Groep, Rob Dirkzwager

Nadat Dirkzwager Sr. het stokje overdroeg aan Rob Dirkzwager, ontstond er een enorme groei binnen Dirkzwager. Nieuwe markten werden ontdekt en daarmee verbrede het bedrijf zich door nieuwe diensten te creëren o.a. projectinrichting, betonrenovatie en injecteren.

Oprichting Dicon/Dirkzwager Constructie

Door de groeiende markt werd in 1975 Dicon/Dirkzwager Constructie opgezet. Niet veel later werd de naam veranderd in Dicon-Lo-Pres waarna het een onderdeel zou worden van het huidige Dirkzwager Groep BV. Met Dicon-Lo-Pres werd nieuwe apparatuur ontwikkeld waarmee hoogwaardige epoxyharsen onder lage druk geïnjecteerd konden worden.

Overname Blok Schilders in Amsterdam

In 1977 volgt de toevoeging van Blok Schilders aan Dirkzwager Schilders Amsterdam. In 2008 volg de overname van te Slaa schilders. Beide ondernemingen zijn in een later stadium gefuseerd met de Dirkzwager Groep BV, afdeling schilderwerk.

Verhuizing naar nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, Zeeburgerpad.

Verhuizing naar nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, Zeeburgerpad.

Oprichting Dirkzwager Groep Amersfoort

Voor het vergroten van de bereikbaarheid van Dirkzwager werd een tweede pand geopend in Amersfoort. De nieuwe locatie werd feestelijk geopend door de toenmalige burgemeester van Amersfoort.

ISO-certificering Dirkzwager Groep

In het jaar 1993/1994 stond er een breed uitgemeten artikel in het zakenblad Business Amsterdam. In dat jaar werd de complete Dirkzwager Groep ISO-gecertificeerd. Daarmee werd de Dirkzwager Groep tevens één van de eerste onderhoudsbedrijven met een ISO-certificering voor al zijn werkmaatschappijen in Nederland.

Oprichting Dirkzwager Bouw BV

In 1999 werd de bouwafdeling opgericht als een zelfstandige BV. gespecialiseerd in bouwkundig onderhoud.

Verhuizing naar het huidige hoofdkantoor in Almere

Wegens uitbreiding van het bedrijf is er gekozen voor een geheel nieuw te bouwen pand in Almere waar ook de vestiging Amersfoort aan toegevoegd werd. Tijdens de bouw is vooral gelet op duurzaamheid en ruimte.

Overname Dirkzwager Groep, Ger Uitermark

Na het overlijden van Rob Dirkzwager krijgt Ger Uitermark in 2003 de leiding binnen de Dirkzwager Groep BV als volledig eigenaar en algemeen directeur. Onder zijn leiding wordt een nieuwe weg ingeslagen en groeit het bedrijf gestaag verder.

VCA/VGO-keurmerk verkregen

Vanaf 2012 krijgt de Dirkzwager Groep zijn VCA** en VGO Certificaat. De kwaliteit en stabiliteit van diensten die wij bieden worden door het keurmerk nog eens onderstreept, resultaatgericht samenwerken doen wij al langere tijd. Toegevoegd zijn ook de bedrijfscertificaten BRL (betonrenovatie) en natuurlijk sinds 1994 NEN-ISO 9001. Ook het certificaat STiP is een aantal jaren geleden behaald zodat bij de afdeling bouw duurzaamheid voorop staat.

Overname Dirkzwager Groep, Kevin Uitermark

Nadat vader Ger Uitermark een stapje terug doet, is in 2016 bekend gemaakt dat zijn zoon Kevin Uitermark de dagelijkse leiding zal overnemen binnen de Dirkzwager Groep. Kevin Uitermark is nu algemeen directeur en onder zijn leiding wil het bedrijf zo duurzaam mogelijk gaan werken en een gezonde groei doormaken.

Start socialmedia kanalen.

Anno 2019 is de Dirkzwager Groep ook te vinden op social media. Zo zijn verschillende projecten, groot en klein, te vinden op de bekende sociale mediakanalen.

Zo gaat de Dirkzwager Groep ook met zijn tijd mee, nu en in de toekomst.