OBS de Burght

OBS de Burght weer gezond en duurzaam

Veel bestaande schoolgebouwen in Amsterdam zijn gebouwd in de vorige eeuw en de manier van onderwijzen was toen totaal anders. Daardoor ondersteunen veel bestaande scholen helaas onvoldoende het hedendaagse werk- en leerproces. Dankzij schoolbestuur Openbaar Onderwijs aan de Amstel geldt dit gelukkig niet voor OBS de Burght. Voortaan voldoet het schoolgebouw weer aan de hedendaagse eisen: leren en werken in een gezond gebouw zodat medewerkers en leerlingen optimaal kunnen presteren!

 

Voor het schoolbestuur, medewerkers, leerlingen en ouders is het natuurlijk vooral belangrijk dat een gebouw het onderwijs ondersteund. Duurzaamheid speelt hierin een grote rol. Denk hierbij onder andere aan het isoleren van het pand, verbeteren van de logistiek en brandveiligheid, oplossen van achterstallig onderhoud en het verduurzamen en verbeteren van het klimaat. De werkzaamheden zijn in overleg met de school uitgevoerd. Hierbij hebben wij met elkaar een plan van aanpak opgesteld om de lessen zo min mogelijk te verstoren.

 

Om veiligheid in de straat te garanderen, is de stoep voor de Keizersgracht tijdens de uitvoering van het project afgesloten met bouwhekken en als bouwterrein ingericht. Op het bouwterrein is een steiger en bouwlift geplaatst en hier konden ook de (vracht)auto’s laden en lossen, zodat overlast zoveel mogelijk werd beperkt in de straat. Buiten de werktijden zijn de bouwhekken ingeklapt zodat de stoep vrij bleef voor voetgangers. Om het project sfeervol aan te kleden zijn de doeken van de bouwhekken bedrukt met tekeningen van de kinderen.

Bouwhekdoeken OBS de Burght

Tijdens de uitvoering dragen wij graag ons steentje bij aan de verduurzaming. In samenwerking met BMN Bouwmaterialen hebben we gebruik gemaakt van een bouwhub. Een bouwhub dient zowel als overstappunt, als opslagpunt voor materiaal. Iedere werkdag reden alle vakmannen gezamenlijk in één (elektrische) bus van de bouwhub naar het project. Op deze manier dragen we bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en het verlagen van de verkeersdrukte in het centrum. Bovendien kan iedere bespaarde euro besteed worden aan verbetering en verduurzaming van OBS de Burght.

 

OBS de Burght is klaar voor de toekomst!

We zijn trots dat OBS de Burght succesvol is opgeleverd voor het nieuwe schooljaar, en de geslaagde samenwerking met Valtos Architecten, Terberg Totaal Installaties, Kwakman Groep, Ruitenvisie BV, Molsbergen Development BV, M2 vloeren, BMN Nederland en Almo Nederland.

 

Foto’s eindresultaat:

Ingang OBS de Burght Vernieuwbouw OBS de Burght Vernieuwbouw OBS de Burght Trappengang OBS de Burght

Hal OBS de Burght  Lokaal OBS de Burght Lokaal OBS de Burght Glasvliesbehang OBS de Burght

Gymzaal OBS de Burght Leerlingen toilet OBS de Burght

Project Details

  • Location : Amsterdam
  • Client Name : Openbaar Onderwijs aan de Amstel