Mexx leerde deze zomer door te doen

Mexx kon deze zomervakantie ‘bankhangen’, maar hij koos voor vakantiewerk bij Dirkzwager Groep. Hoe hij dit vond? ‘Leuk! Tijdens mijn vakantiewerk heb ik geschilderd en vloeren gecoat. Schuren, wassen, schoonmaken, schilderen, spanen, alles wat erbij komt kijken.’

Schilderdemonstratie op school

Hoe is het zo gelopen dat je als schilder aan het werk was deze zomer? ‘Het begon bij ons op school, het Ichthus College. Steffan, projectleider Dirkzwager Groep, kwam bij ons op school en liet allemaal materiaal zien. Op een tafel had hij een coating gelegd en die moest je dan spanen. Een andere jongen en ik vonden dat zo leuk, dat we dezelfde dag contact hebben gelegd met Dirkzwager Groep om stage te mogen lopen.’

Mexx aan het werk met de schilders van Dirkzwager Groep

Hoe heb je het vakantiewerk ervaren?

‘Tijdens mijn vakantiewerk heb ik de eerste week vloeren gecoat. Dat vond ik leuk, alleen moet je wel veel op je knieën zitten. Met de schilders werken vond ik het leukste. Ze legden alles goed uit en als ik een vraag had dan kon ik die stellen. En, ik ging elke dag op tijd uit bed en aan het einde van de middag weer naar huis. Je ziet wat je moet doen en krijgt een idee van het normale werkende leven dat na school begint.’

Heb je al plannen voor de toekomst?

‘Mijn droombaan is werken bij de Koninklijke Marechaussee en als dat niet lukt dan zal het schildersvak een mooie tweede optie zijn.’ Mexx zit nog een jaar op school, dus gelukkig heeft hij genoeg tijd om alles te overdenken vertelt hij. ‘In de meivakantie ben ik ook een aantal weken vrij, en wil ik ook graag als schilder werken.’

Liever schilderen dan gamen

Je hebt veel leeftijdsgenoten die de zomervakantie heel anders invullen. Denk je dan niet als je naar de werkplek gaat ‘ik zou ook wel willen gamen’? ‘Ja, veel jongens zitten gewoon thuis. Maar ik wil dat helemaal niet, ik vind het leuk om te werken!’ Stel dat iemand ook als schilder wilt stagelopen of vakantiewerken, wat zou je diegene dan willen zeggen? ‘Je kan echt ervaren wat je gaat doen als je als schilder wilt werken. Door het te doen merk je vanzelf of je het leuk vindt. En, je kan het altijd proberen.’