Alles is familie: de familie van Dalen

Dirkzwager Groep is sinds jaar en dag nog een echt familiebedrijf, met een platte organisatiestructuur waar het aangaan van relaties op lange termijn centraal staat. Binnen ons bedrijf werken niet alleen collega’s wie lid zijn van de Dirkzwager Groep familie, maar ook collega’s wie écht familie zijn van elkaar. Zo ook vader Gert en zijn zoons Karlo en Steffan.

Bij vader en zoons zit het schildersvak in hart in nieren. Zo is Gert van Dalen ooit begonnen als schilder, doorgegroeid tot uitvoerder en in 2011 bij Dirkzwager Groep aan de slag gegaan als projectleider. Niet veel later volgden Karlo en Steffan en werkten zij beide als schilder, gezamenlijk in dezelfde ploeg. Daaropvolgend besloot Steffan dat het tijd werd voor de volgende stap. Hij volgde een opleiding tot uitvoerder en kwam naast zijn vader op kantoor terecht.

Het komt wel eens voor dat de heren samen werken, maar niet meer dan met andere collega’s. Gert vertelt: “Het voordeel is dat je elkaar goed kent en daarom de communicatie vaak makkelijker en sneller gaat. Ook hebben we alle drie een schilders achtergrond, dit werkt heel prettig samen.”

De familieband op de werkvloer kan echter ook wel eens minder voordelig zijn, volgens Steffan. “Van buitenaf kunnen mensen soms het idee krijgen dat we elkaar voortrekken. Terwijl het tegenovergestelde vaak het geval is. Je bent daardoor misschien juist wel extra streng voor elkaar.”

Toch vertelt Gert heel trots over de samenwerking met zijn zoons. “Het is leuk om als familie binnen Dirkzwager Groep te werken, want het zijn toch je zoons en je kent elkaar door en door. Je hebt weinig woorden nodig”. Karlo bevestigt dit, maar er zijn volgens hem wel duidelijke afspraken over werk en privé: “Dit houden we strikt gescheiden. Dat is ook fijn voor vrouw en kinderen thuis, die worden anders helemaal gek van ons!”

Lijkt het je leuk om te werken voor een écht familiebedrijf? Dan ben je bij Dirkzwager Groep aan het juiste adres! Bekijk hier onze actuele vacatures.